Yatırımcılar dikkat: Stopaj oranında karar belli oldu!

Stopaj Oranları Yeniden Belirlendi, Süre Uzatıldı

Mevduat ve yatırım fonlarına yönelik stopaj oranlarına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Mevcut oranlarda herhangi bir değişiklik yapılmazken, uygulamanın süresi 31 Temmuz 2025 tarihine kadar uzatıldı.

1 Şubat 2025 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan cumhurbaşkanı kararıyla yürürlüğe giren son düzenleme hatırlanacak olursa, mevduat hesaplarında 6 aya kadar vadelerde stopaj oranı %15, 1 yıla kadar olan vadelerde %12 ve 1 yıldan uzun vadelerde %10 olarak belirlenmişti.

Devlet tahvili, hazine bonosu ve Hazine tarafından kurulan varlık kiralama şirketlerinin ihraç ettiği kira sertifikalarından elde edilen gelirler için uygulanan %0 stopaj oranı da 31 Temmuz’a kadar geçerliliğini koruyacak.

Ayrıca, 1 Mayıs–31 Temmuz tarihleri arasında iktisap edilen bu kıymetlerden elde edilecek gelirler için de tevkifat oranı %0 olarak uygulanmaya devam edecek.

Related Posts

Türkiye’de İşçiler 1 Mayıs’a hangi sorunlarla giriyor?

Türkiye 1 Mayıs’a derinleşen yoksulluk, ağırlaşan çalışma koşulları ve hak arayışlarıyla giriyor. Emekçiler geçim kriziyle boğuşurken, sendikal haklar ve demokratik talepler de baskı altında.

Merkez’in TL’yi koruma çabaları sonuçsuz: Fonlama maliyeti dudak uçuklatıyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) fonlama maliyeti yılın zirvesine çıkarak yüzde 48,8’e yükseldi.

Kurumlar Vergisi Beyan ve Ödeme Süresi Uzatıldı

2024 hesap dönemine ilişkin Kurumlar Vergisi Beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri ile elektronik defter işlemlerine ilişkin süreler, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından uzatıldı. Yeni düzenlemeyle birlikte, mükellefler için hem beyan hem de ödeme açısından ek zaman tanınmış oldu.

DİSK: Gerçek işsizlik 12 milyona dayandı!

TÜİK’in dar tanımlı işsizlik verilerinin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan DİSK-AR’a göre, geniş tanımlı işsizlik oranı yüzde 28,8’e ulaşarak son 11 yılın zirvesine yaklaştı. Gerçek işsiz sayısı 12 milyona dayandı.

Çatışmalar, askeri harcamaları uçurdu

Dünya çapında 2024 yılında gerçekleşen askeri harcamalar Soğuk Savaş’ın sona ermesinden bu yana en hızlı artışını göstererek 2.7 trilyon dolara ulaştı. Türkiye iki sıra yükselerek 17. oldu.

Her 10 otomobilden 6’sı yurt dışına gönderildi

OYAK Renault ve TOFAŞ’ın fabrikalarının bulunduğu Bursa’da, yılın ilk 3 ayında günlük üretilen 1206 otomobilden 731’i ihraç edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir