Abraham Lincoln’ün o gece giydiği eşyaları müzayedede kapış kapış gitti!

ABD Başkanı Abraham Lincoln’e Ait Eşyalar Tarihi Bir Müzayedede Satıldı

ABD Başkanı Abraham Lincoln’ün hayatına ve ölümüne dair izler taşıyan eşsiz bir koleksiyon, tarihi bir müzayedede açık artırmaya çıkarıldı ve büyük ilgi gördü. Lincoln’ün 1865 yılında suikasta uğradığı gece giydiği kan lekeli deri eldivenler de dahil olmak üzere toplam 144 parça, 6,9 milyon euro (7,9 milyon dolar) karşılığında yeni sahiplerini buldu. Eldivenler, 1,35 milyon euro (1,52 milyon dolar) fiyatıyla müzayedenin en değerli eseri olarak dikkat çekti.

Lincoln Başkanlık Vakfı, Kaliforniyalı bir koleksiyoncudan satın aldığı türünün tek örneği olan Lincoln eserlerini finanse etmek için 8 milyon dolarlık (7 milyon euro) borcun geri kalanını ödemek amacıyla toplam 144 parçayı satışa sundu.

Eldivenlerin yanı sıra, Lincoln’ün vurulduğu gece yanında bulunan mendillerden biri de 826 bin dolara (731 bin euro) alıcı buldu. Ayrıca, suikast komplosunun üç şüphelisinin fotoğraflarının yer aldığı “Aranıyor” posteri, 120 bin dolarlık (106 milyon euro) tahmini fiyatın çok üzerinde, 762 bin 500 dolara (674,72 milyon euro) satıldı.

1824 tarihli bir not defteri ise 521 bin 200 dolara (461 bin 140 euro) alıcı buldu. Bu not defteri, 16. Başkan’ın el yazısının bilinen en eski örneğini içermektedir.

ŞAPKA LINCOLN’E AİT DEĞİL

2012 yılında ortaya çıkan bir tartışma ise Lincoln’ün Güney Illinois’li bir destekçisine hediye ettiği söylenen 6 milyon dolarlık şapkanın gerçekliği konusundaydı. Yapılan araştırmalar sonucunda şapkanın Lincoln’e ait olduğuna dair herhangi bir kanıt bulunamadı ve dolayısıyla şapka açık artırmada yer almadı.

Vakıf, 2007 yılında 1540 parçalık bir koleksiyonu satın alarak Lincoln’ün Illinois’te bulunan yeni Abraham Lincoln Başkanlık Kütüphanesi ve Müzesi için önemli bir adım atmıştı. Ancak, bağış toplama sürecinde yaşanan zorluklar, vakfın koleksiyonun bazı bölümlerini satmak zorunda kalmasına neden oldu.

Related Posts

Bitget’in Blockchain4Youth Programı’nda 1 yılda 6 binden fazla katılımcıya eğitim verildi

Blockchain4Youth programı, geçtiğimiz bir yıl boyunca 6.000’den fazla katılımcıya ulaştı ve dünya genelinde 54’ten fazla üniversite kampüsünde eğitim ve workshop etkinliği düzenledi. Asya, Orta Doğu, Okyanusya, Avrupa ve Güney Amerika’da gerçekleşen …

Borsada manipülasyon soruşturması: Kaçma hazırlığı yaptığı iddia edilen eski THK rektörü Ünsal Ban Fethiye’de yakalandı

Borsada manipülasyon soruşturması: Kaçma hazırlığı yaptığı iddia edilen eski THK rektörü Ünsal Ban Fethiye’de yakalandı

Evi görmeden kapora yatıranlar dikkat: Dolandırıcılık vakaları çoğalıyor!

Yaz aylarında gayrimenkul satış ve kiralamalarındaki artış dolandırıcılık vakalarını da artırdı. Tüketiciler, evi görmeden para göndermemeleri konusunda uyarılıyor. Yetki belgesi olmayan kişilerle işlem yapılmaması öneriliyor.

Bitcoin, 107 bin dolara ulaştı: BTC ne kadar olacak?

Bitcoin (BTC), 20 Mayıs’ta gün içi sert bir yükseliş sergileyerek kısa süreliğine 107 bin 87 dolara kadar çıktıktan sonra, 106 bin 766 dolardan işlem görmeye başladı. 5 dakikalık mum grafiğinde görülen fiyat hareketi, günün erken saatlerinde yatay seyir ve küçük düşüşlerin ardından güçlü bir yükselişi ortaya koydu.

Rekabet Kurulu’ndan MDF ve yonga levha sektöründe faaliyet gösteren 3 şirkete soruşturma

Rekabet Kurulu, mobilya üretiminde yaygın olarak kullanılan MDF ve yonga levha sektöründe faaliyet gösteren 3 şirket hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

Yakın tarih neden en karanlık tarih oluyor? Lozan neden tartışılamıyor?

Lozan hakkında ne zaman mevzu açılsa hemen harekete geçen “konuşturtmayız”, “dokundurtmayız”, “sorgulatmayız” korosunun Türkiye’de hala kullandığı, muhafaza ettiği güçlü ve geniş bir etkinlik alanı olduğu çok açık. Bu etkinlik yüzyıldır gücünü tam da bu konuşturmamayı, sorgulatmamayı başarmaktan alıyor. Yakın tarihimizin düşünülemeyen, dokunulamayan, sorgulanamayan alanları o kadar fazla ki. Normalde bir tarihin en kolay yazılabilecek olanı en yakın olanıdır. Öyle olması gerekiyor çünkü şahidi,