Ağızdan nefes almak dişleri çürütüyor! Diş gıcırdatanlar da bu gruba dahil

Diş Sağlığınızı Tehlikeye Atabilecek 5 Alışkanlık

1- Dişleri Alet Olarak Kullanmak

Dişleri paket açarken veya kapak açarken kullanmak, ön dişlerde çentiklere, çatlaklara veya kırıklara neden olabilir. Ayrıca, dişleri kazara kullanırken diş etlerinde yırtılmalar veya tahrişler meydana gelebilir.

Bu alışkanlık aynı zamanda ağzınıza bakteri bulaştırabilir, enfeksiyon riskini artırabilir ve ağız yoluyla mikropların vücudunuza girmesine neden olabilir.

2- Ağızdan Nefes Almak

Ağızdan nefes almak, ağız sağlığınıza zarar verebilir. Yeterli tükürüğü olmadan ağızda asit birikmesi, mine erozyonu, çürükler ve diş eti iltihabına sebep olabilir.

3- Beyazlatıcı Ürünler Kullanmak

Evde beyazlatma ürünleri kullanmak cazip olabilir ancak uzmanlar bunların doğru şekilde kullanılmasını önerir. Aşırı kullanım, diş minesinin incelmesine, hassasiyete ve tahriş olmuş diş etlerine neden olabilir.

4- Sık Sık Atıştırma Yapmak

Uygun bakım olmadan sık sık atıştırmak çürüklere, diş eti problemlerine ve mine erozyonuna yol açabilir. Her atıştırmalık, özellikle şeker içerenler, ağızdaki bakterileri besler ve dişlerinize zarar verebilir.

Uzmanlar, atıştırmaları belirli zaman dilimlerine yaymanızı ve diş dostu seçenekleri tercih etmenizi öneriyor.

5- Diş Gıcırdatma

Gece diş sıkma veya gıcırdatma, diş minesine zarar verebilir. Bu alışkanlık, dişleri kısaltabilir, kırılmalara yol açabilir ve çene eklemi ağrısına neden olabilir.

Related Posts

Yenidoğan’dan sonra bu da mama çetesi!

12 bebeğin ölümüne neden olan Yenidoğan çetesinden sonra bu kez bir de ortaya mama çetesi çıktı.

Testosteron tedavisi: İğne mi, risk mi?

Doğal yollar sonuç vermezse testosteron tedavisi seçenek olabilir. Ancak etkisi kadar riski de uzman kontrolü gerektirir. Hormon tedavisi yalnızca kan testiyle doğrulanmış vakalarda ve düzenli doktor takibiyle uygulanmalı Her yaşa uygun olmayabilir.

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Yattığınız yerde postürünüz çökmesin! Bozukluk uykuda başlıyor, düzeltmek kolay

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?

Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: ‘Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Çocuğum hangi sporu yapsın? Genetiğin şifresi yol haritasını çiziyor

Yapay zeka destekli genetik testler, sporcuların potansiyelini ortaya koyarak başarıya giden yolu bilimsel verilerle çiziyor. Prof. Dr. Zeynep Ocak, bu testlerin çocukların hangi spor dalında parlayabileceğini, sakatlık risklerini ve en uygun antrenman yöntemlerini belirlemede nasıl bir rehber olduğunu anlattı.