KiranaPro veri hırsızlığında belirsizlik sürüyor

KiranaPro’nun Veri Kaybı Krizindeki Belirsizlik Devam Ediyor

KiranaPro yaşadığı ani veri kaybı krizi ile sarsıldı. Bengaluru merkezli bu Hint teknoloji girişimi, iç ve dış tehdit ihtimallerini değerlendirerek durumu analiz ediyor. Şirket, verilerinin silinmesi konusunda eski bir çalışanı suçlarken, dışarıdan bir saldırı ihtimalini de göz ardı etmiyor.

KiranaPro’nun kurucu ortağı ve CEO’su Deepak Ravindran, şirketin GitHub üzerinde bulunan uygulama kodlarının ve Amazon Web Services (AWS) hesaplarının aniden erişilemez hale geldiğini açıkladı. Eski çalışanın hesap erişiminin kapatılmadığını belirten Ravindran, kötü niyetli üçüncü tarafların bu hesaba erişmiş olabileceği endişesini dile getirdi.

CTO Saurav Kumar da KiranaPro’da tam zamanlı bir insan kaynakları yöneticisinin bulunmamasının, çalışanların hesap kapatma süreçlerinin eksik kalmasına sebep olduğunu itiraf etti. Ravindran, dışarıdan bir saldırının tamamen reddedilemeyeceğini belirterek adli bilişim incelemesinin önemine dikkat çekti.

KiranaPro, Hindistan hükümetinin Açık Dijital Ticaret Ağı (ONDC) üzerinde faaliyet gösteriyor ve 50 şehirde 55 binden fazla müşteriye yerel market alışverişlerini sesli komut sistemiyle ulaştırıyor. Şirket, İngilizce, Hintçe, Malayalam ve Tamil dillerini destekleyerek geniş bir kitleye hizmet veriyor.

GitHub’daki kodların bir çalışanın yedeği sayesinde geri yüklendiği belirtilirken, AWS hesabına nasıl erişildiği henüz netlik kazanmış değil. Ravindran, müşteri bilgilerinin dışarıdan erişime kapalı olduğunu ve herhangi bir indirme olayının yaşanmadığını vurguladı.

Şirketin maaş ödemelerini tam gerçekleştiremediği ve tohum yatırım olarak yaklaşık 1.2 milyon dolar topladığı bilgisi kamuoyuna yansıdı. Ravindran, yatırımcılar ve hukuk danışmanlarıyla görüşerek resmi bir soruşturma başlatacaklarını açıkladı. KiranaPro’nun yaşadığı bu olay, iç güvenlik ve veri koruma önlemlerinin ne denli hayati olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Related Posts

Dünyanın en güçlü teleskobu ilk görüntüleri paylaştı!

Evrenin sırlarını çözmeye bir adım daha yaklaştık. Amerika’daki Vera C. Rubin Gözlemevi, gökyüzünü izlemeye başladı ve ilk görüntülerini paylaştı. Sadece 10 saatlik gözlemle hem milyonlarca galaksi kayda geçti hem de daha önce hiç görülmemiş 2 bin 104 yeni asteroit keşfedildi.

ChatGPT’ye bugün alınacak en kötü telefonu sordular, cevap kırıcıydı: Asla var olmamalıydı!

Hangi akıllı telefonlar uzak durulması gerekenler listesinde? sorusuna ChatGPT’nin verdiği cevap teknoloji dünyasında gündem oldu. Kullanıcı yorumları, teknik analizler ve gerçek performans verilerini değerlendiren yapay zekâ, bugünün şartlarında alınabilecek en kötü telefonu açıkladı.

Apple’ın yeni ürünleri iOS 26 betasında ortaya çıktı

Apple’ın henüz tanıtmadığı ancak iOS 26 betasında ortaya çıkan ürünler, daha önce çıkacağı söylenen cihazlarla eşleşiyor.

Benzine para ödemek artık tarihe karıştı. Cihaz bu yıl satışa çıkıyor. Yapılamaz denileni yaptılar havadan benzin ürettiler

ABD’li Aircela, havadan benzin üreten devrimci bir cihaz geliştirdi. 2025’te piyasaya sürülecek cihaz, karbondioksit, su ve yenilenebilir enerjiyle çevre dostu yakıt üretiyor, mevcut motorlarda kullanılabiliyor. New York merkezli Aircela …

Kazaları azaltacak devrim niteliğinde yenilik: Araçlara ‘yeşil ışık’ geliyor

Trafik kazalarını azaltmak amacıyla sürdürülen çalışmalara bir yenisi eklendi. Bilim adamları, araçların önüne yerleştirilecek ek bir yeşil ışık sisteminin kaza riskini önemli ölçüde düşüreceğini ortaya koydu.

Yeni nesil iOS 26 tanıtıldı! İşte tüm yenilikler

Apple yeni etkenliği WWDC 2025 kapsamında tanıtımlarını yapıyor. İlk olarak iOS için yenilikler tanıtıldı.