Baş ağrısından ilaçsız kurtulun




Doğal Yöntemlerle Baş Ağrısından Kurtulun!

Uzmanlardan Baş Ağrısına Doğal Çözüm Yolları

Uzmanlara göre, birçoğumuzun karşılaştığı baş ağrısı sorununun tek çözümü ilaçlar değil. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz, bazı besinlerin beynimize “rahatla” mesajı gönderdiğini vurgulayarak, doğru beslenmenin baş ağrısını kontrol altına almak için güçlü bir araç olduğunu belirtiyor. Bazen ağrı kesicilere başvurmadan önce mutfağa uğramak en sağlıklı çözüm olabilir.

Prof. Dr. Derya Uludüz

Doğal Baş Ağrısı Gideren Yiyecekler ve İçecekler

SU

Su tüketmek beyin dokusunun daralmasını önler ve baş ağrısını azaltır. Su eksikliği kanın yoğunlaşmasına neden olarak beynin yeterince oksijen almasını engelleyebilir.

Günde en az 8 bardak su içmek, sadece cildi değil, beyni de genç tutar. Başınız ağrımaya başladığında, ilk olarak bir bardak su içmeyi deneyebilirsiniz.

BADEM

B2 vitamini (riboflavin) migren veya kronik baş ağrısı çekenler için önemlidir. Riboflavin, beynin enerji üretiminde etkilidir ve baş ağrısının süresini ve sıklığını azaltabilir. Badem, kahvaltıda tüketilen bir haşlanmış yumurta, bir kase yoğurt veya çiğ badem gibi gıdalar riboflavin ihtiyacını karşılayabilir.

KAHVE

Düşük dozda kafein alımı bazı baş ağrılarını hafifletebilir. Ancak fazla kafein tüketimi başka sorunlara yol açabilir. Günde 1-2 fincan kahve içmek faydalı olabilir ve dengeli tüketilmelidir.

IHLAMUR

Ihlamur ve papatya çayı kasları gevşetir, stresi azaltır ve sinir sistemini rahatlatır. Bu çaylar gerilim tipi baş ağrılarında etkili olabilir.

MADEN SUYU

Magnezyum sinir sistemimiz için önemlidir ve baş ağrısını tetikleyebilecek aktiviteleri kontrol eder. Magnezyum içeren gıdalar tüketmek, sinirleri yatıştırabilir ve damar kasılmalarını önleyebilir. Özellikle sık migren yaşayanlar için magnezyum takviyesi önerilir.

YAĞLI BALIK

Omega-3 yağ asitleri mikro iltihapları azaltarak baş ağrısını yönetmeye yardımcı olabilir. Haftada en az iki kez yağlı balık tüketmek veya ceviz yemek faydalı olabilir.

ZENCEFİL

Zencefil, vücutta iltihap oluşumunu engelleyen güçlü bir ağrı kesici içerir. Mide bulantısıyla birlikte gelen migren ataklarında zencefil tüketmek faydalı olabilir.


Related Posts

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Yattığınız yerde postürünüz çökmesin! Bozukluk uykuda başlıyor, düzeltmek kolay

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?

Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: ‘Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Çocuğum hangi sporu yapsın? Genetiğin şifresi yol haritasını çiziyor

Yapay zeka destekli genetik testler, sporcuların potansiyelini ortaya koyarak başarıya giden yolu bilimsel verilerle çiziyor. Prof. Dr. Zeynep Ocak, bu testlerin çocukların hangi spor dalında parlayabileceğini, sakatlık risklerini ve en uygun antrenman yöntemlerini belirlemede nasıl bir rehber olduğunu anlattı.

Dijital kalabalıkta hepimiz yalnızız!

Dijital iletişim araçları herkesi birbirine bağlı gibi gösterse de, gerçek ilişkiler giderek yüzeyselleşiyor. Sosyal medyanın bağ kurma vaadinin yerini “beğenilme yarışına” bıraktığını belirten Uzman Psikolog Gizem Ünveren, insanların kalabalıkta kendini yalnız hissettiğini söyledi. Sürekli ekrana odaklanmanın yüzyüze iletişimi zayıflattığını ifade eden Ünveren, yalnızlığın modern hayatın kaçınılmaz sonucu olduğuna dikkat çekti. Ünveren’e göre bu durum bilinçli ekran kullanımı, sosyal etkinlikler ve empatiyle aşılabilir.

Ağızdan nefes almak dişleri çürütüyor! Diş gıcırdatanlar da bu gruba dahil

Diş hekimleri, iyi niyetli alışkanlıkların bile zamanla dişlerinize ve diş etlerinize zarar verebileceğini söylüyor. Çok sert fırçalamaktan dişlerinizi bir araç olarak kullanmaya kadar, bu küçük yanlış adımlar ileride daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Diş hekimliği uzmanları farkında olmadan bile yaptığınız ve ağız sağlığınıza zarar verebilecek alışkanlıklar hakkında uyarıyor.