Engin Sevindik: Engelli Bireylerin Azmi ve Mücadelesi

Engin Sevindik: Bedensel Engelli Demirci

IĞDIR – 2 yaşındayken çocuk felci geçiren Engin Sevindik (48), 15 yıldır demircilik ve kaynakçılık yaparak hayatını sürdürüyor. Sevindik, azmi ve çalışkanlığıyla çevresine ilham veriyor.

Yalnız yaşayan bedensel engelli Engin Sevindik, 15 yıldır demircilik ve kaynakçılık yapıyor. Sevindik, demircilik mesleğine kardeşine yardım ederek başladığını belirtti. Yaşı tutmadığı için yardım ettiği kardeşi işi bırakınca Sevindik devam etti. İş yeri olmadığı için telefonla gelen siparişlere engelli aracıyla giden Sevindik, işini çok sevdiğini söyledi. Eşi ve dostunun yardımları ve işine olan sevgisi sayesinde ayakta durduğunu ifade eden Sevindik, kimseye muhtaç olmamak için çalıştığını, yakın çevresinin işlerini beğendiği için kendisine sürekli iş verdiğini belirtti.

Engin Sevindik, çocuk felci geçirdiği için ailesinin hastaneye götüremediğini ve yetersizlikler nedeniyle mağduriyet yaşadığını belirtti. “Yüzde 80-85 oranında bedensel engelliyim. Engelli maaşım kesilmesinden dolayı mağduriyet yaşıyorum. Raporu yenilemek için hastaneye müracaat ettiğimde benden MR çekilmemi istediler. MR cihazında kapalı kalma korkusu yaşadığım için çekilemiyorum. Halim ortada, engelli maaşımın yeniden bağlanmasını istiyorum. Bu konuda yetkililerden destek bekliyorum” diyen Sevindik, engelli bireylerin toplumda karşılaştığı zorluklara rağmen güçlü şekilde ayakta kalabileceklerini belirterek çevresine de ilham kaynağı olduğunu söyledi.

Haber – Kamera: Özkan AYDIN, IĞDIR

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.
Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Related Posts

Testosteron tedavisi: İğne mi, risk mi?

Doğal yollar sonuç vermezse testosteron tedavisi seçenek olabilir. Ancak etkisi kadar riski de uzman kontrolü gerektirir. Hormon tedavisi yalnızca kan testiyle doğrulanmış vakalarda ve düzenli doktor takibiyle uygulanmalı Her yaşa uygun olmayabilir.

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Yattığınız yerde postürünüz çökmesin! Bozukluk uykuda başlıyor, düzeltmek kolay

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?

Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: ‘Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Çocuğum hangi sporu yapsın? Genetiğin şifresi yol haritasını çiziyor

Yapay zeka destekli genetik testler, sporcuların potansiyelini ortaya koyarak başarıya giden yolu bilimsel verilerle çiziyor. Prof. Dr. Zeynep Ocak, bu testlerin çocukların hangi spor dalında parlayabileceğini, sakatlık risklerini ve en uygun antrenman yöntemlerini belirlemede nasıl bir rehber olduğunu anlattı.

Dijital kalabalıkta hepimiz yalnızız!

Dijital iletişim araçları herkesi birbirine bağlı gibi gösterse de, gerçek ilişkiler giderek yüzeyselleşiyor. Sosyal medyanın bağ kurma vaadinin yerini “beğenilme yarışına” bıraktığını belirten Uzman Psikolog Gizem Ünveren, insanların kalabalıkta kendini yalnız hissettiğini söyledi. Sürekli ekrana odaklanmanın yüzyüze iletişimi zayıflattığını ifade eden Ünveren, yalnızlığın modern hayatın kaçınılmaz sonucu olduğuna dikkat çekti. Ünveren’e göre bu durum bilinçli ekran kullanımı, sosyal etkinlikler ve empatiyle aşılabilir.