Korktuğu ameliyata arabesk müzikle girdi

Korktuğu Ameliyatı Şarkı Dinleyerek Geçiren Mehmet Ergen’in Hikayesi

Özel Sular Akademi Hastanesi’nde spinal anestezi altında gerçekleştirilen ameliyatı, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Zeki Yılmaz yönetti. Ameliyat masasında 62 yaşındaki Mehmet Ergen’in talebi üzerine arabesk müzik çalındı. Bu özel istek üzerine hareket eden sağlık ekibi, ameliyat sürecini hasta için daha rahat bir deneyim haline getirdi. Ameliyat boyunca Ergen, sevdigi şarkılar eşliğinde rahat bir şekilde operasyon geçirdi ve zaman zaman şarkılara eşlik etti.

“Hastaların Rahatlamasını İstiyoruz” Diyor Op. Dr. Zeki Yılmaz

15 yıl boyunca beyin cerrahisi uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Zeki Yılmaz, hastalarının rahatlamasını önemsediğini belirterek, “Spinal anesteziyle yaptığımız ameliyatlar sırasında hastalarımızın konforlu bir ortamda olmalarını sağlamaya gayret ediyoruz. Müzik tercihini hastalarımıza bırakarak, ameliyat sürecini daha huzurlu geçirmelerini amaçlıyoruz. Mehmet Ergen’in arabesk müzik tercihiyle uyumlu bir şekilde ameliyat gerçekleştirdik. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

Ameliyattan Şarkılarla Geçen Mehmet Ergen’den Teşekkür

Ameliyat sürecini şarkılar eşliğinde geçiren Mehmet Ergen, deneyimini şu şekilde anlattı: “Ameliyat korkumu şarkılar dinleyerek aştım. Hocamızın ellerine sağlık. Şimdi ayağa kalktım ve çok iyi hissediyorum. Arabesk müziği seviyorum, hem günlük hayatta hem de ameliyat masasında benim için önemli bir etkisi var. Şarkılarla ameliyat olmak gerçekten farklı bir deneyimdi.”

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Abdullah Karlıdağ – Sağlık

Related Posts

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Yattığınız yerde postürünüz çökmesin! Bozukluk uykuda başlıyor, düzeltmek kolay

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?

Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: ‘Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Çocuğum hangi sporu yapsın? Genetiğin şifresi yol haritasını çiziyor

Yapay zeka destekli genetik testler, sporcuların potansiyelini ortaya koyarak başarıya giden yolu bilimsel verilerle çiziyor. Prof. Dr. Zeynep Ocak, bu testlerin çocukların hangi spor dalında parlayabileceğini, sakatlık risklerini ve en uygun antrenman yöntemlerini belirlemede nasıl bir rehber olduğunu anlattı.

Dijital kalabalıkta hepimiz yalnızız!

Dijital iletişim araçları herkesi birbirine bağlı gibi gösterse de, gerçek ilişkiler giderek yüzeyselleşiyor. Sosyal medyanın bağ kurma vaadinin yerini “beğenilme yarışına” bıraktığını belirten Uzman Psikolog Gizem Ünveren, insanların kalabalıkta kendini yalnız hissettiğini söyledi. Sürekli ekrana odaklanmanın yüzyüze iletişimi zayıflattığını ifade eden Ünveren, yalnızlığın modern hayatın kaçınılmaz sonucu olduğuna dikkat çekti. Ünveren’e göre bu durum bilinçli ekran kullanımı, sosyal etkinlikler ve empatiyle aşılabilir.

Ağızdan nefes almak dişleri çürütüyor! Diş gıcırdatanlar da bu gruba dahil

Diş hekimleri, iyi niyetli alışkanlıkların bile zamanla dişlerinize ve diş etlerinize zarar verebileceğini söylüyor. Çok sert fırçalamaktan dişlerinizi bir araç olarak kullanmaya kadar, bu küçük yanlış adımlar ileride daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Diş hekimliği uzmanları farkında olmadan bile yaptığınız ve ağız sağlığınıza zarar verebilecek alışkanlıklar hakkında uyarıyor.