Özel sektör tahvillerinden kaçış: Yabancı 194 milyon dolarlık satış yaptı

Yabancı Yatırımcılar Hisse Senedi ve DİBS Alımında Bulundu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan “Haftalık Menkul Kıymet İstatistikleri” raporuna göre, yurt dışında yerleşik kişiler, 25 Nisan haftasında toplamda net 92,4 milyon dolarlık hisse senedi ve 476,7 milyon dolarlık Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) aldı.

Yine aynı dönemde, yurt dışında yerleşik kişilerin Genel Yönetim Dışındaki Sektör (ÖST) varlıklarını ise 194,6 milyon dolarlık bir tutarda sattıkları belirlendi.

18 Nisan itibarıyla 28 milyar 152,2 milyon dolar olan hisse senedi stokları, 25 Nisan haftasında 28 milyar 570,6 milyon dolara yükseldi. Aynı şekilde, DİBS stokları 9 milyar 712,7 milyon dolardan 10 milyar 332,7 milyon dolara çıkarken, ÖST stokları 567,3 milyon dolardan 370,7 milyon dolara geriledi.

Related Posts

Depremi fırsata çevirdiler: Fiyatlar uçtu

İstanbul’da yaşanan 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından, şehirde yaşayanlar daha güvenli bölgelere yönelmeye başladı… Bu hareketlilik, Çatalca, Silivri, Arnavutköy ile Tekirdağ’ın Çorlu ve Marmara Ereğlisi ilçelerinde arsa ve tarla fiyatlarını hızla yükseltti…

12 aylık ihracat tarihi seviyede

Türkiye’nin ihracatı nisan ayında yüzde 8.5 artarak 20.9 milyar dolara yükseldi. Böylece tarihin en yüksek ikinci nisan ihracatı gerçekleşti. Dış ticaret açığı nisanda yüzde 21.7 artışla 12 milyar dolar olurken, 4 aylık açık 34.5 milyar doları buldu. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Nisanda mal ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8.5 artışla 20.9 milyar dolara yükselmiştir. En yüksek ikinci nisan ayı rakamı elde edildi. Son 12 aylık yıllıklandırılmış mal ihracatımız Cumhuriyet tarihimizin en yüksek seviyesi olan 265 milyar dolara yükselmiştir” dedi.

Savunma ve havacılık sanayii ihracatında yeni zirve

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, nisan ayında 539 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini duyurdu.

Yatırımcılar dikkat: Stopaj oranında karar belli oldu!

Stopaj oranlarında değişiklik yapılmadı, uygulamanın süresi uzatıldı. Mevduat, devlet tahvili ve kira sertifikalarındaki mevcut oranlar 31 Temmuz 2025’e kadar geçerli olacak.

Türkiye’de İşçiler 1 Mayıs’a hangi sorunlarla giriyor?

Türkiye 1 Mayıs’a derinleşen yoksulluk, ağırlaşan çalışma koşulları ve hak arayışlarıyla giriyor. Emekçiler geçim kriziyle boğuşurken, sendikal haklar ve demokratik talepler de baskı altında.

Merkez’in TL’yi koruma çabaları sonuçsuz: Fonlama maliyeti dudak uçuklatıyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) fonlama maliyeti yılın zirvesine çıkarak yüzde 48,8’e yükseldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir