Sağlık Bakanlığı 12 İlde 105 Hastaneyi Denetleyecek

Sağlık Bakanlığı, 12 İlde 105 Hastaneyi Eş Zamanlı Denetleyecek

Sağlık Bakanlığı, 12 ilde 105 hastaneyi denetim kapsamına alarak, eş zamanlı teftiş süreci için 53 müfettiş görevlendirdi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Bakan Kemal Memişoğlu’nun talimatı doğrultusunda Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından bu yıl devreye alınan denetim seferberliği kapsamında “2. Genel Teftiş” sürecinin başlatıldığı belirtildi.

Bu kapsamda, acil sağlık, poliklinik ve hasta hakları hizmetleri, ameliyathane ve merkezi sterilizasyon birimleri, yoğun bakım hizmetleri, nöbet ve mesai sistemleri, sağlık kurulları, tıbbi malzeme ve cihaz yönetimi gibi riskli ve kritik alanlara öncelik verilerek 105 hastanenin denetim kapsamına alındığı ve eş zamanlı teftiş süreci için 53 müfettişin görevlendirildiği açıklandı.

Denetimlerle, sağlık hizmetlerinin daha etkin ve verimli yürütülmesi amaçlanıyor ve bu kapsamda “Koruyan, Geliştiren ve Üreten Sağlık” modeli ile “Sağlıklı Türkiye Yüzyılı” programının desteklendiği bildirildi.

Teftiş Kurulu Başkanlığı, denetimlerinde “denetlerken eğiten ve rehberlik eden” bir yaklaşım benimseyerek, insan odaklı, nitelikli ve güvenilir sağlık hizmetlerinin sunulmasını hedefliyor.

Sağlık Bakanlığı, yürüttüğü denetim faaliyetlerini Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda gerçekleştiriyor ve “Genel Teftiş Rehberi”ni sürekli güncelleyerek, denetim tekniklerini geliştiriyor.

Bakanlık, bu kapsamda 13 Ocak’ta başlatılan “1. Genel Teftiş” sürecinde Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Muğla ve Uşak’ta 38 müfettiş görevlendirerek, genel teftiş yaptı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Duygu Yener – Güncel

Related Posts

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Yattığınız yerde postürünüz çökmesin! Bozukluk uykuda başlıyor, düzeltmek kolay

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?

Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: ‘Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Çocuğum hangi sporu yapsın? Genetiğin şifresi yol haritasını çiziyor

Yapay zeka destekli genetik testler, sporcuların potansiyelini ortaya koyarak başarıya giden yolu bilimsel verilerle çiziyor. Prof. Dr. Zeynep Ocak, bu testlerin çocukların hangi spor dalında parlayabileceğini, sakatlık risklerini ve en uygun antrenman yöntemlerini belirlemede nasıl bir rehber olduğunu anlattı.

Dijital kalabalıkta hepimiz yalnızız!

Dijital iletişim araçları herkesi birbirine bağlı gibi gösterse de, gerçek ilişkiler giderek yüzeyselleşiyor. Sosyal medyanın bağ kurma vaadinin yerini “beğenilme yarışına” bıraktığını belirten Uzman Psikolog Gizem Ünveren, insanların kalabalıkta kendini yalnız hissettiğini söyledi. Sürekli ekrana odaklanmanın yüzyüze iletişimi zayıflattığını ifade eden Ünveren, yalnızlığın modern hayatın kaçınılmaz sonucu olduğuna dikkat çekti. Ünveren’e göre bu durum bilinçli ekran kullanımı, sosyal etkinlikler ve empatiyle aşılabilir.

Ağızdan nefes almak dişleri çürütüyor! Diş gıcırdatanlar da bu gruba dahil

Diş hekimleri, iyi niyetli alışkanlıkların bile zamanla dişlerinize ve diş etlerinize zarar verebileceğini söylüyor. Çok sert fırçalamaktan dişlerinizi bir araç olarak kullanmaya kadar, bu küçük yanlış adımlar ileride daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Diş hekimliği uzmanları farkında olmadan bile yaptığınız ve ağız sağlığınıza zarar verebilecek alışkanlıklar hakkında uyarıyor.