Yalova’da 21. Ulusal AKDF Tatbikatı Gerçekleştiriliyor

Yalova’da Arama Kurtarma Tatbikatı Büyük Bir Katılımla Gerçekleşiyor

Yalova’da düzenlenen 21. Ulusal AKDF Tatbikatı, enkaz alanlarında büyük bir katılımla yapıldı. Afad Yalova İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen tatbikata 7 ilde 9 dernek ve yaklaşık 200 gönüllü katıldı. Ekipler, kentte bulunan 3 farklı gerçek enkaz alanında arama kurtarma çalışmalarını hassasiyetle yürütüyor.

AKDF Başkanı Adem Demirel, federasyona bağlı derneklerin tatbikat için Yalova’ya toplandığını belirterek, “Tatbikatları gerçek enkaz alanlarında afet öncesi hazırlık çalışmalarını etkili bir şekilde gerçekleştirebilmek için yapıyoruz. Bu tatbikat için izin alarak hazırladığımız enkaz alanlarında ekiplerimiz çalışmaya başladılar. Tatbikat Afad’ın koordinasyonunda yürütülürken, federasyona bağlı ekipler sahadaki kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca, emniyet, lojistik ve yol güvenliği konularında destek sağlanıyor. Bu çalışmaların amacı, olası bir afet durumunda sorunsuz bir şekilde müdahale edebilmektir.” şeklinde konuştu.

Demirel ayrıca deprem senaryosu hakkında da bilgi vererek, “Senaryoya göre Yalova merkezli bir deprem meydana geliyor. Çevre illerden gelen ekiplerle saat 9.00’da kriz merkezi kuruldu. Gelişen duruma hızlı bir şekilde müdahale edilerek gerçek enkaz alanlarında çalışmalar devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Tatbikata katılan dernekler arasında Yalova Arama Kurtarma Derneği (Yalova K77), Anadolu Arama Kurtarma Derneği (ANAK), Türk Can Kurtarma Derneği (TÜRKCAN), Edirne Arama Kurtarma Derneği (EDAK), Keşan Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği (KEDAK), Lüleburgaz Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği (LÜDAK), Gönen Doğal Afetler Arama Kurtarma ve İlkyardım Derneği (GÖNDAK), Umut Arama Kurtarma Yardım ve Eğitim Derneği ile Uşak Arama Kurtarma ve Acil Afet Haberleşme ve Radyo Amatörleri Derneği bulunuyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ERHAN ERDOĞAN – Genel

Related Posts

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Yattığınız yerde postürünüz çökmesin! Bozukluk uykuda başlıyor, düzeltmek kolay

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?

Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: ‘Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Çocuğum hangi sporu yapsın? Genetiğin şifresi yol haritasını çiziyor

Yapay zeka destekli genetik testler, sporcuların potansiyelini ortaya koyarak başarıya giden yolu bilimsel verilerle çiziyor. Prof. Dr. Zeynep Ocak, bu testlerin çocukların hangi spor dalında parlayabileceğini, sakatlık risklerini ve en uygun antrenman yöntemlerini belirlemede nasıl bir rehber olduğunu anlattı.

Dijital kalabalıkta hepimiz yalnızız!

Dijital iletişim araçları herkesi birbirine bağlı gibi gösterse de, gerçek ilişkiler giderek yüzeyselleşiyor. Sosyal medyanın bağ kurma vaadinin yerini “beğenilme yarışına” bıraktığını belirten Uzman Psikolog Gizem Ünveren, insanların kalabalıkta kendini yalnız hissettiğini söyledi. Sürekli ekrana odaklanmanın yüzyüze iletişimi zayıflattığını ifade eden Ünveren, yalnızlığın modern hayatın kaçınılmaz sonucu olduğuna dikkat çekti. Ünveren’e göre bu durum bilinçli ekran kullanımı, sosyal etkinlikler ve empatiyle aşılabilir.

Ağızdan nefes almak dişleri çürütüyor! Diş gıcırdatanlar da bu gruba dahil

Diş hekimleri, iyi niyetli alışkanlıkların bile zamanla dişlerinize ve diş etlerinize zarar verebileceğini söylüyor. Çok sert fırçalamaktan dişlerinizi bir araç olarak kullanmaya kadar, bu küçük yanlış adımlar ileride daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Diş hekimliği uzmanları farkında olmadan bile yaptığınız ve ağız sağlığınıza zarar verebilecek alışkanlıklar hakkında uyarıyor.